Neler yeni

XenForo Url Ayarları Nasıl Yapılır?

netr0n

Active member
Yönetici
Administrator
Katılım
17 Eki 2016
Mesajlar
580
Tepkime puanı
39
Puanları
28
Bildiğiniz üzere her ne kadar vBulletin ile ilgilensem de XenForo sistemini ilk çıktığı zamanlarda da test etme imkanım olmuştu. Beğendiğim yanları da olmuştu beğenmediğim yanları da.. Şu an konudan uzaklaşmamak adına onlardan bahsetmek istemiyorum. XenForo'un öne çıkan özelliklerinden biride kendi içerisinde sunduğu dost url yapısı. Peki bu yapı nasıl yapılır? Zor mudur? Aksine basit bir arayüzü var.

Tabii hiç bir zaman %100 Türkçe uyumlu bir yazılım görmedim. Ekstra eklentilerle bunu %100 yapmaya çalışıyoruz. Bunu neden söylüyorum. Url yapımızın tam anlamıyla çalışması için öncelikle ekteki addon-TurkishFriendlyLink.zip dosyasını bilgisayarınıza indiriniz. Upload dosyasının içerisindeki dosyayı Ftp ana dizine gönderiniz. Daha sonra addon-TurkishFriendlyLink.xml dosyasını eklenti yükle alanından içeri alınız.

Şimdi gelelim dost url ayarlarımızı açmaya. Yönetici paneline giriyorsunuz ve seçenekler kısmına girerek "Arama Motoru İyileştirmeleri (SEO)" seçeneğine tıklıyoruz.

Örnek Resim:

dXVpW7.png



Tıkladığımız karşımıza iki önemli seçenek çıkacak bunlardan biri SEO dostu URL'leri Kullan alanı bir diğeri ise, URL'lere başlığı dahil et alanı genelde bu alan seçili gelir ama seçili olduğundan emin olmanız adına yazmak istedim. ;)

Örnek Resim;

B8BY6j.png


Yukarıdaki işlemleri kayıt ettiğinize göre şimdi rota sistemimize gidip, thread, forums alanlarını değiştirmeye. Bunun için yine aynı şekilde Yönetim paneli, Anasayfa sekmesinde bulunan "Rota Filtreleri" alanına tıklıyoruz.

Örnek Resim;

A3lak0.png


Yukarıdaki görüldüğü gibi 1 forums ve birde threads alanı var. Eğer sizin başka ek sayfalarınız var ise, onları da rota filtresine sokarak dilediğiniz ismi verebilirsiniz. Konuyu dağıtmadan ilk önce forums bölümüne tıklıyorum ve aşağıdaki ayarları yapıp kayıt ediyorum.

Örnek Resim

WbO5D8.png



Yine aynı şekilde threads alanını da değiştiriyorum.

Örnek Resim:

A3laOv.png



Bol hitli günler dilerim.

Sevgilerimle, netr0n. :)
 

Ekli dosyalar

  • addon-TurkishFriendlyLink.zip
    2.5 KB · Görüntüleme: 501
Üst